MobilSosyal Medya

Telegram’dan Kişi Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Anlık mesajlaşma uygulaması olan Telegram’dan kişi silme işlemi ve toplu kişi silme adımlarını bu yazı itibari ile detaylıca anlatıyoruz. İşte tüm detaylar.

Telegram, Whatsapp gibi anlık mesajlaşma ve haberleşme uygulamasıdır. Whatsapp’ın gizlilk politikası ile ilgili sorunların yaşaması ardından Telegram ve benzeri diğer uygulamalar büyük ölçüde kullanıcı alanına ulaştı.

Whatsapp genelde yakın temas içinde bireyler arasında mesajlaşma ve haberleşmek için kullanıcılar. Telegram ise, daha genel olarak anonim grup üyelikleri için kullanılır.

Bundan yola çıkarak her iki uygulama arasında ve tema içerisinde belirli farklar olduğu için kullanıcılar Whatsapp’da alıştığı işlemleri direk olarak burada yapamıyor.

Bu yüzden kullanıcılar tarafından çeşitli sorular, arama motorları aracılıyla aratılıyor. Bunlardan biride Telegram üzerinden kişi silme adımlarıydı.

Telegram’da Kişi Silme

Telegram, default olarak kişileri eşitleyerek gelir ve bu ayarı siz dilerseniz kapatabilirsiniz. İsterseniz bunun yerine sadece başlıca kişileri manuel olarak ekleyebilirsiniz. Burası tamamen size kaldığı gibi bu işlemin adımlarından da birazdan bahsedeceğim.

Gelelim kişi silme adımının nasıl yapabileceğinize. Telegram’da kişi silmek için bir seçenek bulunmuyor ancak kişi ile yapmış olduğunuz sohbetleri silebilirsiniz: Bunun için kişi sohbetlerine gelin ve yukarıdaki 3 noktaya dokunarak sohbeti sil öğesine dokunabilirsiniz.

İlla kişiyi Telegramda’da görmek istemiyorsanız, bunun için kişiye mevcut telefonunuzdan silmeniz gerekir. Uygulama arka planda sürekli olarak kişileri eşitlediği için silmek istediğiniz kişide doğal olarak silinecektir.

Telegram’da Toplu Kişi Silme

Yukarıdaki yöntemden farklı olarak kişiler topluca silmek istiyorsanız bunun için kolay ve hızlı bir yöntemi bulunmaktadır.

Telegramda toplu kişi silmek için şu adımları uygulayın:

  • Uygulamayı açın.
  • Sol üst taraftaki 3 çizgiye dokunun.
  • Açılan menüde Ayarlar öğesine dokunun.
  • Gizlilik ve Güvenlik öğesine dokunun.
  • Kişiler başlığını bulun.
  • Kişileri eşitle seçeneğini pasif duruma getirin.
  • Son olarak Eşitlenen Kişileri Sil öğesine dokunun.

Böylelikle uygulamadaki tüm kişiler silmiş oluyorsunuz. Eğer tekrardan kişileri yüklemek isterseniz Kişiler eşitle seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekecektir.

Kişiler sayfanıza gittiğinizde sayfa boş olacaktır. Ve hemen sağ alt tarafta ekle butonu yer alacaktır. Dilerseniz buradan istediğiniz kişinin ad, soyad ve telefon numarası ile birlikte kişiyi ekleyebilirsiniz

Telegram’da Kişiyi Silince Bildirim Gider mi?

Kısaca, hayır gitmez. İster uygulamadaki tüm kişileri silin ister rehberinizdeki bir kişiyi silin. Her iki durumda da karşı tarafa bildirim gitmeyecektir. Ancak kişi sizi kendi telefonuna kayıt etmişse sizi Telegram’da görmeye devam edecektir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu