MobilSosyal MedyaTiktok

Telegram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır? Kalıcı Olarak 2021

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan Telegram’da bize ait olan bir hesabı nasıl silebiliriz yada nasıl kapatabiliriz? Silme durumunda neler olur? tüm ve daha fazlasının yanıtını sizlere bu yazıda vermeye amaçlıyoruz. O halde Telegram hesap silme işlemi nasıl yapılır?

Telegram, popüler bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Özellikle geçtiğimiz günlerde Whatsapp’ın gizlilik sözleşmesi ile ilgili sorunları nedeniyle daha fazla kullanılmaya başlanmıştır. Sadece Telegram değil bu ve benzeri servisi yapan neredeyse tüm uygulamalar indirilemeye başlandı.

Nihayetinde kimi tarafından beğenildi, kimi tarafından yeterli olmadı ve farklı alternatifler ya da Whatsapp tekrar tercih edildi. Çeşitli sebeplerden kaynaklı olarak sizde üzerinize ait olan Telegram hesabını kolayca silebilirsiniz. Bu işlemler için yazının devamını bekleyin.

Telegram Hesabı Nasıl Silinir?

Hesabınızı silmek için yapabileceğiniz iki farklı seçenek var. İlki, web adresi (link) üzerinden işlem yapmak; ikincisiyse “kendini imha et” özelliğinden yararlanmak. Hesabı hemen silmek istiyorsanız ilk seçeneği tercih etmelisiniz. “Hayır acelesi yok” diyorsanız ikinci seçenekten yararlanabilirsiniz. Telegram hesap silme işlemleri için şunları yapın;

Telegram hesap silme linki

  1. Öncellikle “my.telegram.org/auth?to=deactivate” web adresine gidin.
  2. Telefon numaranızı istenilen biçimde girin. (Örneğin, +901231231212)
  3. Sonraki butonuna tıklayın ve telefona gelen kodu girin.

Bu adımları uygulamanız takdirde hesabını Telegram üzerinden silinecektir.

Mobil uygulama üzerinden

  • Telegram uygulamasını açın.
  • Ayarlar bölümüne gidin
  • Gizlilik ve güvenlik sekmesine gelin.
  • “Bu kadar süre uzaktaysam hesabımı sil” başlığından bir süre seçin.
  • Hesabı silin ve tekrar giriş yapmayın.

Dediğim gibi tekrar uygulamayı açmayın ve uygulamayı telefonunuzdan silin aksi takdirde silinmeye kalan süre sayımı sıfırlanacaktır. Bu her iki seçenek ile hesabınız kolayca silebilirsiniz.

Telegram Hesabını Silersem Ne Olur?

Telegram hesabının silinmesi durumunda verilerinizin hepsi Telegram’dan silinir ve bu geri alınamaz bir işlemdir. Bu verilerin için hesabınıza ait her türlü mesaj, grup ve kişiler yer alır. Eğer silme işlemini geri almak isterseniz size ait mesajları, grupları vb. geri almanız sistem tarafından imkansızdır.

Ayrıca siz tarafından oluşturulan grupların ve gruptaki mesajların tamamı saklanmaya devem edilecektir ve bunlar grup kullanıcıları tarafından görüntülenebilir olacaktır.

Telegram’da Silinen Mesajları geri getirme

Telegram bulut tabanlı bir uygulamadır. Mesajlar Telegram sunucularında yer alır. Siz bu mesajları buluttan sildiğinizde tekrar geri alamazsınız. Ancak harici veri depolama ve kurtarma uygulamalarını kullanarak yedekleme işlemlerini önceden ayalarsanız verilerinizi kurtarabilirsiniz.

Telegram Hesabı Silinirse Tekrar Açılır mı?

Aynı telefon adresi ile tekrardan giriş yapabilirsiniz. Eğer yeniden kaydolursanız sistem sizi yeni bir kullanıcı olduğunuzu varsayarak yeni veriler toplamaya devam edecektir. Eskiye dair sohbet verisi ise boş olacaktır.

Telegram uygulamayı silince hesap silinir mi?

Hayır, silinmez. Tekrardan telefon numaranızla giriş yapabilirsiniz.

Telegram’ı silersem mesajlarım silinir mi ?

Telegram mobil uygulamasının silinmesi durumunda hesabınıza ait veriler ( mesajlar, gruplar, fotoğraflar), bulut özelliğinden dolayı silinmez.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu